Logo wsvdebeuningseplasBeste watersporters,

Het zijn bijzondere tijden en helaas hebben we zojuist gehoord dat de maatregelen van het Kabinet met betrekking tot de  sportverenigingen gehandhaafd blijven tot minimaal 28 April en voor vergunning plichtige evenementen zoals ons Jaarfeest, tot 1 juni. 

We hebben met het bestuur besloten dat we het voorseizoen eigenlijk volledig gaan schrappen. Dit betekent dat ons Jaarfeest en de zondagmiddagen niet doorgaan. Ook Sjors Sportief zal worden afgemeld voor de periode die nu aangegeven is door de overheid. Mochten de maatregelen voor sportclubs versoepeld worden na 28 April, dan gaan we wel de zondagen weer open (wellicht met extra voorzorgsmaatregelen). Dit zullen we dan tijdig melden. Varen op het water is natuurlijk met individuele boten goed op 1,5 meter afstand van elkaar te doen (dat doen we eigenlijk altijd...), maar bij het clubhuis zullen dan wel wat regels moeten worden nageleefd. Het is te vroeg om nu hierover al iets te zeggen, maar hou de nieuwsbrief en Facebook in de gaten. 

Water en Vuurtocht op za. 5 september (onder voorbehoud)
Wat we wel gaan organiseren is de Water-en Vuurtocht op za. 5 september, in de verwachting dat we tegen die tijd wel weer e.e.a. mogen doen. De details volgen, maar schrijf het alvast in de agenda. Tegen die tijd is iedereen vast wel toe aan een heerlijke avond op en langs het water en kunnen we hopelijk de Corona ellende achter ons laten. Jos van Elven gaat alvast op zoek naar leuke artiesten en optredens voor langs het water.

 

Baggeren in de wijk
Jullie hebben wellicht al gezien dat er grote buizen worden klaargelegd in het water bij de WSV en verder langs de Lagune singel. Dit is de voorbereiding voor het baggeren van alle A-Watergangen, door het Waterschap. De buizen zullen over 2-3 weken volledig gemonteerd zijn en worden dan afgezonken tot op de bodem. Dit betekent dat er kort een situatie kan zijn dat je niet overal kunt doorvaren, maar dat is straks weer voorbij als ze echt beginnen met baggeren. De bagger wordt afgevoerd naar het depot dat in het zandwingebied hiervoor is aangelegd, ter hoogte van de bult in het fietspad (met gele bordjes gemarkeerd). De werkzaamheden zullen tot ongeveer begin juni duren volgens de informatie die ik van de uitvoerder heb gekregen.

LET OP: het baggerdepot is erg gevaarlijk. Bagger wordt drijfzand voordat het helemaal is opgedroogd en dit is dus geen plek om te spelen of de hond uit te laten.

Nieuw zeilbootje
We hebben ook nog leuk nieuws: er is een nieuw zeilbootje aangeschaft, dat ook voor volwassenen geschikt is om te leren zeilen. We hebben hem nog niet opgetuigd, maar zodra dit kan, zullen we foto’s maken van onze nieuwe aanwinst. 

Tot slot
De Algemene Ledenvergadering wordt verschoven naar een later tijdstip, een datum volgt nog. Rest mij jullie allen voor nu heel veel sterkte te wensen in de huidige situatie en een goede gezondheid voor iedereen. Hopelijk tot ziens op het water (vanaf een afstandje). 

Namens het bestuur,

Inge Hermans 

Komende activiteiten

Geen evenementen

Login

Wie is online

We hebben 187 gasten en geen leden online

Nieuwsbrief

Statistieken

Artikelen bekeken hits
81618

Copyright © 2008 - 2021 WSVdeBeuningseplas.     Disclaimer |Privacy verklaring
logo Webdesign: Rudo Hermsen Freelance Webdesign & ICT